Projekt

Organizator: parafia św. Abrahama w Szczuczinsku
Osoba odpowiedzialna: Ksiądz Rafał Lar
Dzień: do 6.12.2018

Parafia św. Abrahama od pięciu lat organizuje wieczór św. Mikołaja w miasteczku położonym nad malowniczym jeziorem Shchuchie w Kazachstanie. Każdego roku wydarzenie gromadzi około 150 osób z dziećmi zmagającymi się z biedą i ostracyzacją. Nadrzędnym celem działań jest budowanie więzi rodzinnych w duchu Polskich tradycji. W spotkaniu biorą udział w znacznej większości obywatele o Polskich korzeniach trzech generacji. W ramach spotkania organizowane są zabawy mające na celu krzewienie ducha, promocję rodzinnych wartości ale też oderwanie od przytłaczającej rzeczywistości. W parafii, każdy rodzić i każde dziecko może liczyć na wsparcie w sytuacjach kryzysowych, których niestety jest wiele. Pomimo najszczerszych chęci ciężko pracujących rodziców, prezenty jakie dzieci dostają podczas tych spotkań często są jedynymi prezentami jakie dostają pod choinkę.

Fundacja Pełna Ciepła wspiera działania księdza Rafała organizując zbiórkę pieniędzy oraz kupno prezentów przeznaczonych dla dzieci Szczucinska. W ramach podziękowań, otrzymasz relację fotograficzną z wydarzenia. Zobacz jak Twoje wsparcie finansowe i kupione za nie prezenty cieszą naszych rodaków poza granicami Polski. Wpłać dowolną kwotę na ten projekt i daj prezent na gwiazdkę dzieciom, które bez Twojego wsparcia mogą go nie otrzymać.

Fatal error: Call to undefined function the_field() in /home/klient.dhosting.pl/pragmatic/fundacjapelnaciepla.org/public_html/wp-content/themes/kizukmichalska/payu.php on line 3